2021 GENÇ ODASI TAKIMLARI

mobilya Denizi makale 1

2021 Genç odası dekorasyonunun nasıl olmasını gerektiğini bu haftaki yazımızda sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Genç odası takımlarının hangi ürünlerden oluştuğunu, genç odası takımı ürünleri seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatacağız.

 

Genç Odası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Screenshot 2021 07 06T111409.753

Genç odası dekorasyonları söz konusu olduğunda kimin fikrinin öncelikli olacağı, dekorasyona kimin karar vermesi gerektiği her zaman bir tartışma konusu olmuştur. Fakat son zamanlarda yapılan araştırmalar oda dekorasyonlarına kendileri karar veren gençlerin yaşıtlarına oranla daha öz güvenli, kendilerini daha iyi ifade eden ve sorumluluk duygularının daha gelişmiş olduğunu göstermektedir.

 

Kendi odasının dekorasyonuna karar veren gençler seçimlerinin sonucu ile karşılaşarak sadece kendilerine ait bir odada kendi stillerini yansıtabilmektedir.

 

Genç odası dekorasyonu yapılırken öncelikle odada yaşayacak olan kişinin tarzı, istekleri ve ihtiyaçları konuşulmalıdır. Seçilen genç odası tarz olarak yansıtırken aynı zamanda kaliteli, sağlıklı ve kullanışlı olmalıdır. Burada devreye ebeveynler girmektedir.

Mobilya seçimi yapılırken uzun süre kullanılacak, sağlığa zararlı ürünlerden üretilmeyen, kalite ve fiyat performansı yüksek ürünler seçilmelidir. Çocuk ve ebeveynin birlikte hareket ettiği genç odası dekorasyonunda püf noktalar uygulayarak trend, kullanışlı ve uygun fiyatlı bir dekorasyon çalışması yapabilirsiniz.

 

Genç odası dekorasyonuna başlamadan önce duvar ve zemin rengine karar vermelisiniz. Zemin renginiz (parke rengi) değişime uygun değil ise duvar rengi ile destekleyebilirsiniz. Çocuk ve genç odalarında koyu renk seçimindense açık renk seçimi sarı, yeşil, mavi, pembe vb. odaklanmayı kolaylaştırdığı, hayal gücünü geliştirdiği, kişinin daha pozitif olmasını sağladığı bilinmektedir.

 

Açık renk duvar ve zemin aynı zamanda mobilya ve perde seçiminde daha fazla çeşitlilik yakalamanızı sağlar. Elbette söz konusu gençler olduğunda tek tip renkler ve mobilyalar ile dizayn edilmiş odalardansa oldukça renkli ve farklı dizayn edilmiş odalara rastlamaktayız. İşte aşağıda ilham alabileceğiniz bazı genç odası dekorasyonları.

mobilya Denizi makale 2

 

Genç Odası Takımı Nelerden Oluşur?

 

Standart bir genç odası yatak, gardırop, çalışma masası ve kitaplıktan oluşmaktadır. Tercihe göre puf, berjer, duvar rafları, şifonyer veya komodin eklenebilir. Özellikle depolama ihtiyacının en yoğun olduğu odaların başında gelen, genç odaları fonksiyonel depolamak özellikleri ile hem odada yaşayacak gencin hem de ebeveynin hayatını kolaylaştırmaktadır.

Screenshot 2021 07 06T110652.595

Ergenlik çağı ile beraber hızla büyüyen çocukların yatak ve gardırop ihtiyaçları da hızla değişmektedir. Kısa bir süre içerisinde yatak ve gardırop değişikliği yapmamak için daha büyük bir yatak ve gardırop seçimi yapabilirsiniz.

Fakat yatak seçiminde dikkat etmeniz gereken tek kriter boyutu değil aynı zamanda ortopedik özellikleridir. Yatak, beden sağlığını destekleyerek kişinin gece daha rahat uyumasını ve böylece gelişiminin daha hızlı olmasını sağlamaktadır.

Odadaki eşya depolama alanlarını yükseltmek için duvar rafları veya çekmeceli çalışma masası tercih edebilirsiniz. Böylece hem dekoratif hem de fonksiyonel alanlar yaratabilirsiniz.

Screenshot 2021 07 06T110009.653

 

Genç odalarını diğer odalardan ayıran temel şey onun aynı zamanda bir yaşam alanı sunmasıdır. Çocuklar uyumak, dinlenmek, ders çalışmak, eğlenmek ve vakit geçirmek için ev içerisinde en sık odalarını kullanmaktadırlar. Bu nedenle genç odası dekorasyonu yaparken mutlaka hobi köşesi eklemelisiniz. Böylece odada yaşayacak olan kişi gün içerisinde kendisini dinleyecek, eğlenmesini sağlayacak bir alana sahip olacaktır. Hobi köşesini müzik, resim veya kitap okuma alanına yönelik dekore edebilirsiniz.

 

Trend ve kaliteli genç oda takımlarını uygun fiyata almak için web sitemizden inceleyebilir, mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın