2021 KÖŞE KOLTUK TAKIMLARI

mobilya Denizi makale 3

Konfordan Vazgeçemeyenler İçin Köşe Koltuk

2021 Köşe koltuk takımları modern, minimal ve endüstriyel ev dekorasyonunu sevenlerin gözdesi! Hem konforlu bir seçim yapmanızı hem de tarzınızı en iyi şekilde yansıtmanızı sağlayacak köşe koltukları hakkında merak ettiğiniz tüm detayları sizlerle paylaşacağız. Köşe koltuğu nasıl olmalıdır, köşe koltuğu seçiminde nelere dikkat edilmelidir, köşe koltuğu temizliği kolay mıdır sorularına cevap bulacaksınız.

 

Screenshot 2021 07 06T113756.002

Köşe Koltuğu Nasıl Olmalıdır?

Son zamanlarda evlerimiz daha kullanışlı fakat metrekare cinsinden daha küçük haldeler. Bu nedenle büyük ve yer kaplayan mobilya seçimlerindense daha kullanışlı ve modern mobilya seçimleri yaşam alanlarımızı daha ferah ve fonksiyonel hâle getirmektedir. Özellikle günün sonunda evinize gittiğinizde kendinizi koltuğunuza atıp bir şeyler izleyip yerken hayal ediyorsanız köşe koltuklarını mutlaka tercih etmelisiniz.

Köşe koltuk takımı modelleri çeşitli model ve boyutlarda bulunan, rahatlığı ön planda olan mobilya çeşitlerinden biridir. Sağladığı yüksek konfor sayesinde sıklıkla yeni evlenen çiftler veya günün çoğunluğunun geçirileceği bir yaşam odası hazırlamak isteyen kişilerce köşe koltukları tercih edilmektedir. Köşe koltuk takımı modelleri denildiğinde akla ilk gelen L model olsa da U ve yuvarlak modellerde mevcuttur.

Çoğunlukla koltuğun yerleştirileceği odaya göre şekli tercih edilmektedir. L ve U model köşe koltukları alandan tasarruf etmenizi sağlarken yuvarlak model köşe koltukları alanlarınızın daralmasına neden olur. Bu yüzden yuvarlak model köşe koltukları büyük odalar için tavsiye edilmektedir. Yine köşe koltukları söz konusu olduğunda seçilen kumaş, kullanılan malzemenin kalitesi ve sünger yapısı oldukça önemlidir.

Zamanın büyük bir çoğunluğunu geçirdiğiniz yaşam odalarınızda kullandığınız köşe koltuğunun uzun yıllar dayanması, yıpranmaması ve lekelere karşı dayanıklı olması gerekmektedir. Köşe koltuk takımı modeli seçerken sadece görünüşüne değil kumaş ve sünger kalitesine de mutlaka bakmanız gerekmektedir. Gelin birlikte köşe koltuk takımı alınırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini konuşalım.

mobilya Denizi makale 4

Köşe Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tarzınızı Kararlaştırın

Ev ve ev dekorasyonu söz konusu olduğunda elbette ilk sırada tarz gelmektedir. Evinizin her detayının tarzınızı yansıtması gerekmektedir. Kendi tarzınızı yansıtan bir ev sizi daha çok mutlu edecek, evinize girdiğinizde daha huzurlu olmanızı sağlayacaktır.

Köşe koltuk takımı modellerine bakmadan önce nasıl bir tarz yaratmak istediğinize karar verin. Örneğin daha sade ve kullanışlı bir yaşam odası düşünüyorsanız minimal tasarımlı köşe koltuk modellerine bakabilir, özgürlüğünüze ve doğaya düşkün iseniz bohem stilde bir dizayn yapmak için pastel tonlar ve dolgun süngerli modellere bakabilirsiniz. Tarzınıza karar verdikten sonra genel renk aralığınızı belirleyebilirsiniz. Böylece beğendiğiniz bir modelde renk değişikliği yapabilirsiniz.

Konfora Önem Verin

Köşe koltukları denildiği anda herkesin aklına ultra rahat ve geniş koltuklar gelir. Favori dizinizi izlerken uzanın veya kitap okumak için oturun. Her durumda konfor ve kullanım kolaylığı ile öne çıkan köşe takımı modelleri birçok kişinin favorisi.

Köşe koltuk seçiminde en sık yapılan hatalardan birisi yumuşaklığın konforla karıştırılması. Bilinenin aksine yumuşak süngerler kısa bir sürede deforme olarak çöküntüye sebep olmaktadır. Konforlu bir köşe koltuğunda sünger sertliği orta olmalıdır. Böylece uzun yıllar kullanabilirsiniz.

Konforlu bir köşe koltuğundaki diğer hususlar ise kumaş, kumaşın dikişleri, ergonomi ve yüksekliğidir. Köşe koltuğunun rahat olup olmadığını anlamak için mutlaka arkanıza yaslanarak denemelisiniz. Yine kumaş dikişlerinde meydana gelen bir hata rahatsızlık hissi uyandıracağı için dikişlerin kesimine, kumaş kaplanışına dikkat etmelisiniz.

Kumaş Seçeneklerine Göz Gezdirin

Tarzına, rengine ve rahatlık skalasına karar verdikten sonra kumaş seçiminde bulunmalısınız. Keten, kadife, şönil ve pamuklu kumaşlar en sık tercih edilen kumaşlardandır. Köşe koltukları sık sık kullanıldığı için kumaş seçiminde terletme ihtimalini gözden çıkarmamalısınız. Yine yaşam alanlarında atıştırmalık tüketme oranı daha yüksek olduğu için kolay temizlenebilen kumaşlara yönelmelisiniz.

Screenshot 2021 07 06T115604.549

 

 

Köşe Koltuk Modeliniz Alanınızı Daraltmasın

Köşe koltuk takımları her ne kadar showroom’larda küçük dursada yaşam odalarında oldukça yer kaplayan mobilyalardır. Köşe koltuk takımlarını incelemeden önce odanızda durmasını istediğiniz alana karar verin ve ölçüsünü alın.

Koltuğunuzun nerede durmasına karar veremiyorsanız, kendinize bir odak nokta belirleyin. Odak nokta çoğunlukla odaya ilk girdiğinizde dikkatinizi çeken yerdir. Odak noktasını belirlemek için televizyon yerleştirebilirsiniz. Böylece koltuğunuzda uzanırken televizyon izlemeniz de çok daha rahat olacaktır. Köşe koltuğunuzu yerleştireceğiniz alan ölçüsünü aldıktan sonra en uygun boyut ve modeli seçin. Bunun için satış sorumlusundan destek alabilirsiniz.

Köşe Koltukları Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Köşe koltuk takımı modeline karar verdikten sonra sizinle ilgilenen kişiden koltuğunuzun kumaş ve modeline göre uygun temizleme yöntemini sorabilirsiniz. Kolay temizlenebilen bir kumaş tercihi yaptıysanız 3 ay aralıklarla hafif su ve özel temizleyici ile koltuğunuzu silebilirsiniz.

Silme işlemi yaparken özellikle kadife gibi tüylü bir kumaş tercihinde bulunduysanız kumaş yönüne doğru bastırmadan silmelisiniz. Böylece kumaşınızı deforme etmeden koltuğunuzunun temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Koltuk temizliği hakkında ayrıntılı bir bilgi için Mobilya Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…

Bir yanıt yazın